Renginiai Lietuvoje | Autoritmu.lt
Renginių kraunami
AutoRitmu

Blitz #29 – Vilniaus istorijos IV

3 spalio @ 18:30 - 21:30

Vilniaus istorijos – tai unikalios trumpos ekspedicijos, kurių metų nesubraižysite automobilio, bet įveiksite įvairias bekelės kliūtis, nematytus pravažiavimus ir susipažinsite su kitokiu, galbūt dar neatrastu Vilniumi aplankę ir išgirdę istorijas apie objektus ar vietas.

Blitz #29 – Vilniaus istorijos IV dalis

Ketvirta dalis startuoja visai šalia trečios finišo vietos. Tiesa, be 40 minučių kelio nepavyktų pasiekti, tad dalyviai gavę laiškus atidžiai pasižiūrėkite, kur veda koordinatės. Vieta superinė, šalia Neries, kaip beje ir mūsų pirma dalis prasidėjo. Simboliška ir gražu taip užbaigti seriją.
Vos už dviejų kilometrų nuo starto vietos, tik įvažiavus į kalnų keliuką, stosime ir eisime pasigrožėti, bei pasiklausyti Riešės upelio gyvenimo. Vaizdai, švelniai pasakius, nuostabūs. O ir keliukas vertas milijono.

Užkilę į kalną, pasieksime visiems gerai žinomą vietą – Žaliuosius Ežerus. Kiek pavažiavę atokiau, eisime pasigrožėti kalnų vaizdais į nuostabią apžvalgos aikštelę. Ten ne tik akys pasigrožės, bet ir išgirsite šiek tiek tiesos apie šią vietą. Taip pat sužinosite kodėl ugniagesiai gelbėtojai-narai labai mėgsta tuos ežerus.

Jau trečioje Vilniaus istorijų dalyje supratot, jog sodų bendrijos Vilniuje vaidina didelį vaidmenį, tad ir paskutinėje kelionėje jos lydės kone visą kelią. Pervažiavę jau antrą bendriją išlįsime prie mažai kam žinomo, labai nuvargusio, tiek savo aplinka, tiek pagrindiniu pastatu, dvaro. Du aspektai, kodėl mus nuvedė keliai į jį: tai nuostabus nusileidimas ir pakilimas iš dvaro teritorijos bei vienas pastatas, kuris prisidėjo prie dvaro išgarsinimo ir dar iki šiol tebėra puikios formos.

Po dvaro ilgai neduosime atsipūsti ir važiuodami per trečią sodų bendriją, kuri pasižymi savo išskirtine, turtinga architektūra, pasieksime miško kelią, kurio glūdumoje stosime prie objekto, kuris labai gražiai apibendrins mūsų Vilniaus istorijų ciklo temą apie II pasaulinį karą. Tačiau nereik nusiminti ir galvoti, kad kelionė baigėsi, oi ne…

Važiuodami bene sudėtingiausia maršruto vieta, kurioje miško kelias šiek tiek išvažinėtas miškovėžiais (yra provėžų… džiazuosim, jei reikės!), pasieksime N-ąją sodų bendriją ir perskrodę jau kiauriai pasinaudosime keliu, pro kurį niekas nevažiuoja namo. Ir jau toje vietoje galėsite girdėti mano užuominų apie galingiausią objektą šioje kelionėje. Tiesa, iki sustojimo ir pasakojimo apie jį dar teks pasivažinėti miško keliais. Dėl kintančių oro sąlygų gali tekti susidoroti su staigmenomis, bet jos neturėtų sukelti didelių problemų. Na o kai sustosime, tai Tomas pamėgins įtraukti jus į karo tematiką ir sukurti istorinę seką apie vietinį, reikšmingą objektą, kuris taipogi labai gerai apibendrins ir apjungs pasakojimus iš antros Vilniaus istorijų dalies.
Toliau lauks nemažai kelio link finišo. Finišo vietą parinkome gražią (nors kaip pažiūrėsi). Nesinorėjo finišuoti už Vilniaus, kai kalbame apie Vilniaus istorijas. Tad reikės nusteikti ir pasikratymui, ir ilgesniai atkarpai be jokių sustojimų. Keletas objektų bus, tačiau apie juos išgirsite per raciją. Kelias link finišo jau bus įdomesnis ir lauks šiek tiek daugiau purvo, balų ir visokių techniškų vietų, kur reiks atsargiai rinktis kryptį bei pedalų spaudimo jėgą.

Finišas. Vilniaus istorijos baigėsi. Bet vaizdas pasiliks ilgam. Galėsite atvažiuoti stebėti audrų, fotografuoti žaibus ar tiesiog žiemą su vaikais lėksite su rogutėmis nuo kalno. Ačiū Jums, kad važiuojate, kad domitės savo miestu, ar kraštu. Taip pat džiaugiuosi, kad atvažiuoja ir tolimesnių miestų gyventojai. Vilnius atviras visiems, suboksido renginiai taip pat. Manote čia sustosime? Oi ne, Vilniaus istorijas periodiškai kartosime, tačiau laukite naujienų iš Utenos (jau startavo!!!) bei Kauno (oi kaip greit)! Mes, kaip ir anksčiau, tyrinėjame Lietuvą, ne tik Vilnių. Iki susitikim

BLITZ!
Data: 2024-10-03
Laikas: 18:30
Susitikimo vieta: Vilnius (tiksli vieta tik užsiregistravusiems)
Trukmė: 2-4h arba kol apžiūrėsim visus tris objektus.
Startinis: 30eur

Registracija: https://forms.gle/p9tRgowER3tFKRGQA

Dalintis

  • Šis renginys jau įvyko.

Informacija

Data:
3 spalio
Laikas:
18:30 - 21:30
Kaina:
30€
Renginio kategorija:
Interneto svetainė:
https://www.facebook.com/events/2194319714259068/

Vietos

Vilnius

Renginio organizatorius

Suboksido renginiai
Telefonas
+370 674 47212
El.paštas
suboksido@gmail.com
Peržiūrėti Renginio organizatorius svetainę